Angst voor afwijzing?

 

Wanneer je in je vroege jeugd onbewust afwijzing hebt ervaren of misschien heb je hier nog herinneringen aan, dan zijn dat vaak herinneringen die je hebt opgeslagen. Echter, wat wij in de hypnotherapie het “zaadje” noemen, is vaak al eerder geplant en de bewuste herinneringen zijn bevestigingen van wat het zaadje heeft veroorzaakt.

Voorbeeld; als baby werd je niet gehoord, je huilde maar er kwam niemand. Op dat moment werd je niet gezien, niet gehoord. Het zaadje is geboren en wanneer dit vaker gebeurde dan werd het een patroon. Dit patroon werd vaker een realiteit en dan ontstaan er op latere leeftijd triggers met een eigen rode draad.

Deze rode draad komt naar voren wanneer je zelf onderzoek doet waar iets vandaan kan komen.

Een client komt met angst voor afwijzing en dit uit zich in het negatieve stemmetje in zijn hoofd; “je doet het niet goed, ze vinden me vast niet aardig, als ik me maar goed kan uitdrukken, enz.enz.”

Wanneer dit het geval is en je bent je er niet bewust van dan ga je jezelf opzij zetten, je klein maken, over presteren, perfectionisme komt hier vandaan want wanneer ik het verkeerd doe dan krijg ik op mijn donder…. Kortom, je wilt je graag uiten maar doet dat niet omdat je de onbewuste angst hebt opgebouwd om te falen of je hebt verwachtingen van anderen die ze op een bepaald moment niet kunnen waarmaken of willen waarmaken. Hier raak je vervolgens weer gefrustreerd van maar je houdt je mond want anders vinden ze mij niet geschikt, aardig, een uitslover, enfin, vul maar in?

Wat ontzettend belangrijk is, het accepteren van de rode draad, en er mee aan de slag gaan.

Uit eigen ervaring weet ik dat hypnose een geweldig middel is om het zogenaamde zaadje te elimineren waardoor de draad milder wordt en zelfs helemaal kan verdwijnen. Zodat je weer helemaal 100% in je eigen kracht kan komen en de patronen en het negatieve stemmetje in je hoofd gaat herkennen. En als je die herkend, kun je er om lachen want je weet dan, je staat in je kracht, niets wat ik doe of zeg is raar en ik mag er gewoon zijn!! Zo bevrijdend!!

 

Liefs Conny,  Inner peace