Wat is hypnose en hoe ga ik te werk? 

 

Het is ontzettend belangrijk dat jij je veilig en op je gemak voelt. Dit doen we door eerst rustig kennis te maken, kijken waar ik kan helpen en hoe jij je wilt ontwikkelen. Na deze kennismaking zal ik een aantal vragen stellen om te kijken waar jouw trigger (s) liggen. Een intake gesprek kan zomaar een uur duren, soms wat langer. Daarna breng ik je in een meditatieve trance om te kijken wat jouw representatiesysteem is, bijvoorbeeld; ben je gevoelig voor aanraking of ben je visueel ingesteld, misschien ben je gevoelig voor geur of smaak, iedereen is anders. Ook kijken we samen of je makkelijk in hypnose te brengen bent door middel van een simpel testje. 

 

Wanneer je in hypnose bent, ervaar je dit als diepe ontspanning, het liefst zou je in die toestand willen blijven. 

Tijdens de intake wordt duidelijk waar jouw probleem, angst of trigger zit om vervolgens het zogenoemde zaadje (trauma) te achterhalen. Het zaadje is meestal in de vroege jeugd ontstaan. Tussen de 0 en 8 jaar zijn mensen namelijk het meest ontvankelijk voor het aanmaken van gedragspatronen en het meemaken van traumatische gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen kunnen uiteraard uiteenlopen van kleine tot grote evenementen in hun leven.
Een kind van deze leeftijd heeft vaak geen filter om bepaalde situaties op een "volwassen" manier te kunnen verwerken. Dit kan dan uiteindelijk een negatief patroon worden. Met hypnose kan dit in kaart worden gebracht en zou zelfs met 1 sessie verholpen kunnen worden. Hoe fijn is dat?

Na de sessie word je altijd weer heerlijk ontspannen “wakker” en voel je je uitgerust alsof je een powernap hebt gedaan. 

Uiteraard laat ik je na de hypnosesessie rustig bijkomen met een drankje indien gewenst en hebben we een nagesprek. 

 

“De ziel begrijpt wat het verstand niet kan bevatten”
Neale Donald Walsch

 


Waarom hypnose bij Hypnosepraktijk Inner Peace Almere? 

Vanuit een intrinsiek gevoel om mensen te willen helen, te helpen en te coachen ben ik ongelooflijk dankbaar dat ik dit werk nu mag doen. Dankzij mijn spirituele inslag kan ik net dat beetje meer geven en dit wordt als zeer prettig ervaren. Begrippen als bijvoorbeeld reïncarnatie en zielsheling zijn voor mij heel normaal en zelf mocht ik ook bijzondere hypnose reïncarnatie ervaringen meemaken. zie de blogs. 

 

Hypnotherapie kan een effectief hulpmiddel zijn bij het behandelen van stress, diverse angsten, trauma, verdriet, minderwaardig voelen, onrust, pijnklachten, burn-out klachten. Deze kunnen uiteenlopend zijn in ernst. 

 

Het is mogelijk dat er meerdere sessies nodig zijn om iemand weer terug in balans te krijgen, bepaalde triggers op te sporen en ik stel dat vast naar aanleiding van het uitgebreide intake gesprek op de eerste dag. Samen kijken we dan wat er nodig zal zijn. 

 

Voel je welkom bij hypnosepraktijk Inner Peace in Almere!

Kvk 87944464