Wat is Reiki nu eigenlijk?

Rei Ki staat voor universele levens energie, een energetisch proces wat door de handen wordt doorgegeven aan de cliënt.

 

Veel mensen ervaren Reiki als een diep ontspannende en rustgevende ervaring. Tijdens een Reiki-sessie kun je een gevoel van warmte, tintelingen of stroming in het lichaam ervaren wanneer de energie doorgegeven wordt. Dit kan een gevoel van diepe ontspanning en welzijn bevorderen.

Sommige mensen melden dat ze tijdens een Reiki-sessie een diepe staat van ontspanning bereiken, vergelijkbaar met meditatie. Dit kan helpen om stress, spanning en angst te verminderen. Reiki kan ook een gevoel van innerlijke vrede, helderheid en balans bevorderen.

Na een Reiki-sessie melden mensen vaak dat ze zich opgeladen, vernieuwd en verkwikt voelen. Het kan ook een gevoel van emotioneel welzijn bevorderen en helpen bij het loslaten van negatieve emoties en blokkades.

Het is belangrijk om op te merken dat de ervaringen met Reiki subjectief kunnen zijn en variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen kunnen tijdens een Reiki-sessie sterke fysieke of emotionele sensaties ervaren, terwijl anderen een meer subtiele ervaring hebben. Het belangrijkste is om open te staan voor de ervaring en te vertrouwen op de helende energie van Reiki.

 

Mijn allereerste wonderlijke Reiki ervaring……

 

was tijdens een Reiki behandeling die ik graag wilde om de dag erna rustiger te zijn in verband met een operatie aan mijn achillespees. Dit zou een ingrijpende operatie worden met behoorlijk veel napijn, zo was ik gewaarschuwd door de orthopeed en dat gaf best een onrustig gevoel….

Tijdens de voorbesprekingen met deze orthopeed gaf ik heel duidelijk aan dat ik geen ruggenprik wilde vanwege een energetische trauma wond, opgelopen toen ik 2 jaar was. Dit betrof een lumbaalpunctie om hersenvocht uit mijn rug te nemen omdat ik koortsstuipen had.

Deze plek is daarna altijd gevoelig geweest.

Enfin, ik lig op mijn buik en mijn rug wordt behandeld, waar ik een ronddraaiende energie voelde op die plek. Was niet zo fijn dus ik vraag of ze dat gebied verder met rust wilde laten en verder wilde gaan….. Het bleek dat ze toen al mijn voeten aan het behandelen was en ze vertelde mij dat “iemand anders” het van haar had overgenomen en er was verder niemand fysiek aanwezig behalve wij twee..

Hoe bizar was dat??

In ieder geval werden de draaibewegingen steeds sneller en toen het stopte was het net of deze plek werd dichtgestreken. Ik was stomverbaasd en ongelofelijk dankbaar tegelijkertijd!!

De dag erna, op weg naar de kliniek waar mijn operatie zou plaatsvinden, was daar een stem in mijn hoofd die mij vertelde mijn ogen te sluiten en te luisteren. Mijn gids was zeker aanwezig!

Er werd mij verteld dat ik de operatie met een gerust hart en vertrouwen mocht ingaan mét een ruggenprik en dat dat veel beter zou zijn. Ik weet niet waarom maar ik heb deze raad opgevolgd en aangekomen in de kliniek heb ik de orthopeed verteld dat ik een ruggenprik wilde. Hij sloeg bijna stijl achterover want de rode kruizen in mijn status wat betreft een ruggenprik waren aanzienlijk aanwezig!

Ik heb geen pijn gehad, de anesthesist die bij mijn hoofd zat was zelf een Reiki dame en na afloop was ik met drie uurtjes ontslagen. Het was een zeer plezierige gebeurtenis en wat nog prettiger was, ik heb bijna geen napijn gevoeld, ook de weken daarna niet! Ik had pijnstillers om een paard mee om te leggen en ik heb ze laatst maar weggegooid. Niet nodig gehad.

Dus werkt Reiki?? Ik kan volmondig JA zeggen!!

Voor mij begon zo mijn Reiki avontuur en ik heb genoten van iedere stap in dit proces.

Tijdens de Reiki opleiding gingen mijn spirituele, helderziende en helderhorende gaven weer  “open”…

Hier ben ik nog steeds intens dankbaar voor!...

 

Mocht jij ook zo'n behandeling willen?  Neem dan contact op met me? Contactformulier voor Hypnosepraktijk Inner Peace Almere

Of bel 06.13128042